Slank door lightproducten?

Kunstmatige zoetstoffen geven een zoete smaak zonder de caloriën van suiker en zonder de bloedsuikerspiegel te beïnvloeden. Dat is toch ideeal als je wilt afvallen?

Helaas is dit niet het geval, in tegendeel, uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat lightproducten en kunstmatige zoetstoffen dikker maken in plaats van slanker. Ze schaden zelfs de gezondheid!

Eén kunstmatige zoetstof die écht gevaarlijk kan zijn is Trehalose: Trehalose tref je aan in talloze voedingsmiddelen: koolzuurhoudende- en niet-koolzuurhoudende (fris)dranken, snoep, popcorn, jam en gelei, zuivelproducten, verwerkt fruit en groente, vruchtensappen en groentesappen, dieetproducten, droge producten, bevroren desserts, bakkerijproducten, vleesproducten en vleeswaren, pastasaus,
sladressings, chips, uienpoeder, cheddar kaas, kippensoep, e.d.
De zoetstof werd in 2000 in de VS en in 2001 in de EU veilig bevonden voor gebruik in levensmiddelen. Het heeft geen E-nummer maar is toegelaten als z.g. novel food.
Trehalose kan de groei van een gevaarlijke darmbacterie (Clostridium Difficile) bevorderen. Hierdoor kunnen mensen een zeer ernstige , niet te behandelen vorm van diarrhee ontwikkelen, waar jaarlijks een grote groep mensen aan overlijdt!

Andere bekende kunstmatige zoetstoffen zijn: Xylitol, Aspartaam en Saccharine.
Al deze zoetstoffen geven problemen met de samenstelling van je darmbacteriën (je microbioom).
Deze problemen zorgen voor gewichtstoename (bij 67% van de mensen) en kunnen de gevoeligheid van je lichaamscellen voor insuline verminderen. Uiteindelijk kan dat leiden tot suikerziekte!
CONCLUSIE:
Kunstmatige zoetstoffen maken dik, ze kunnen een negatief effect hebben op je gezondheid en de stof Trehalose is ronduit gevaarlijk.
NIET GEBRUIKEK DUS!!


twee × 2 =