FAQ

Vraag het de experts

Veel voorkomende vragen

Wat mag ik verwachten van het voedingsadvies?

Het voedingsadvies dat je krijgt is gebaseerd op je nuchtere bloedsuiker in combinatie met de samenstelling van je darmbacteriën. Het advies geeft aan hoe je maaltijden eruit moeten zien als het gaat om de verdeling eiwitten, koolhydraten en vetten. Je krijgt een helder advies over welke soorten producten voor jou het meest gezond zijn en waarvan je het meest zult afvallen. Indien écht belangrijk krijg je ook het advies om een specifiek voedingssupplement te gebruiken, omdat je dat écht nodig hebt. We werken op dit moment hard aan het toevoegen van concrete recepten om heerlijke maaltijden -op maat- te kunnen bereiden.

Wanneer krijg ik mijn voedingsadvies en hoe?

Je voedingsadvies wordt (handmatig door een arts!) opgesteld als alle gegevens binnen zijn: dat betreft dus je nuchtere bloedsuikerwaarde (door jou zelf gemeten) en de uitslag van je microbioomtest (ontvangen wij digitaal van het laboratorium).
Je krijgt bericht wanneer je advies digitaal beschikbaar is, zowel op de website als in de app.
Gemiddeld zal het zo'n 3 tot 4 weken duren totdat je je persoonlijke advies ontvangt.

Waarom duurt het 3 tot 4 weken tot mijn voedingsadvies ?

Dat heeft te maken met de microbioomtest. Deze test is erg complex en het duurt gemiddeld 2 tot 3 weken alvorens er een uitslag is. Dat is altijd zo, bij welk laboratorium dan ook!
Helaas kunnen we die doorlopptijd niet verkorten.

Is het voedingsadvies ingewikkeld om op te volgen?

Nee! Helemaal niet!
We kiezen ervoor om het zo eenvoudig mogelijk te houden. Jij moet in staat zijn om goed te onthouden wat de essentie van jouw nieuwe eetgewoontes is. We proberen zo min mogelijk ingewikkelde details te voorkomen.

Ga ik honger lijden als ik jullie adviezen opvolg?

Nee, juist niet!
onze aanpak richt zich voor een deel op de beïnvloeding van hongerhormonen. Hierdoor kun je eten tot je verzadigd bent. je zal merken dat je verzadigingsgevoel sneller gaat optreden, waardoor je vanzelf minder gaat eten en minder gaat snacken. Dat zal je in de praktijk geen moeite kosten!

Hoelang moet ik het voedingsadvies blijven gebruiken?

In principe voor altijd…
Dat klinkt erger dan het lijkt: wij willen graag dat je gezonder gaat eten en dan gezonder voor jouw lichaam. Dat betekent dat je die eetgewoontes moet blijven volgen, anders verval je weer in je ongezonde gewoontes.  Het gaat je lukken omdat wij niet adviseren om bepaalde ingrediënten volledig te schrappen: in principe mag je alles blijven eten, maar veel meer op een uitgebalanceerde manier.

Moet ik caloriën gaan tellen?

Nee!
Caloriën tellen is niet nodig. Doordat je sneller verzadigd raakt van ons advies ga je automatisch minder eten dan je gewend bent. Het grote voordeel is, dat het beruchte “jojo-effect" uitblijft.
Als je een tijdlang jezelf “uithongert" val je behoorlijk snel veel kilo's af, echter als je stopt (en dat doet iedereen, omdat jezelf uithongeren niet vol te houden is!) kom je net zo snel weer aan, meestal zelf meer…

“Het gebruik van biomarkers om een voedingsadvies op maat samen te stellen maakt het verschil!”

Marcel Hamers

Oprichter van Medisch Afslanken